BIH

Nikolić: Potrebna bolja saradnja u regionu

Predsjednik Srbije

Onasa

15.9.2014

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović ocijenili su danas da bi se balkanske države zajednički mnogo bolje suočile sa izazovima koje pred njih postavlja globalno tržište, nego što bi to činile pojedinačno, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.
        
Nikolić i Radmanović su istakli da je zato potrebno raditi na uspostavljanju što bolje saradnje, prije svega na polju ekonomije, među svim državama u regionu. Govoreći o situaciji u BiH, Nikolić je rekao da je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, zainteresovana za napredak oba entiteta u toj državi i za saradnju koja bi koristila svim stranama.
        
On je poručio da se protivi bilo kakvoj izmjeni Dejtonskog sporazuma, jer bi to sigurno dovelo do narušavanja stabilnosti BiH.
        
Nikolić i Radmanović izrazili su zadovoljstvo izuzetno dobrim odnosima između Srbije i BiH, a pogotovo Srbije i Republike Srpske po Sporazumu o specijalnim odnosima i istakli želju da se oni i dalje unapređuju, u cilju poboljšanja uslova života građana u obje države.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.