BIH

Koalicija Snaga BiH: Šupljim obećanjima izmoždeni narod ne jede

Država nam je poplavljena i šuplja kao švajcarski sir

Autor:Fena

15.9.2014

Šupljim obećanjima izmoždeni narod ne jede, kao što je jedan obećav'o zlatnim kašikama, a kako je krenulo, samo je pitanje vremena hoće li imati ikakvih kašika - saopćila je Koalicija Snaga BiH.

- Država po mjeri čovjeka pretvorila se u državu slučaj gdje se bahati, silni i siti političari najčešće ponašaju po onoj matrici „sad nećete ni kako mi hoćemo“.

Izborni slogan Država po mjeri čovjeka koji je prije četiri godine onako bombastično i reklo bi se u svom stilu plasirala SDP BiH pretvorila se u običnu krilaticu Država za poplave. Osim poplava koje su nam donijele vodene bujice zahvaljujući mnogim isturenim kadrovima ove stranke od kojih mnogi ne znaju igrati tenis ali dobro barataju reketom, država nam je poplavljena i šuplja kao švajcarski sir, dakle sa svih strana - navodi se u saopćenju.

Također, se navodi "pravljenju države za poplave izvođači radova, nekad vajni koalicioni partneri dobro su pomogli i „ Bakirovi kadrovi“ koji su narod ove države doveli u istu ravan onovremene izjave nekadašnjeg premijera Srbijanske vlade Nikole Pašića koji je onomad tvrdio „Propast nećemo al' nam spasa nema“".

- Dakle, osim što su poplave, neiscrpljenih građana nabrigom političara koji ne sprječavaju nezakonitu sječu šuma, dozvoljavaju bespravnu gradnju i na izvorištima grade kuće i vile postale zaštitni znak, nešto kao ćevapi ili travnički sir, imamo i državu u kojoj se grade najskuplje autoceste, gdje direktori kradu po deset centimetara asfalta. Samo je, kaže narod u šali, da se kod nas malo gradi ali loše. Nije nam namjera prepadati ali sve probleme koji godinama prate izgradnju autoputa na stečeva korioru 5C i brojne afere, počev od bankrota i stečajeva izvođača radova bit će, po običaju, naplaćeni po leđima svakojakim problemima i praznim novčanicima iscrpljenih građana.

Tako će se prvobitno planirana brojka od 2, 5 milijardi eura koja je pominjana na početku gradnje najvjerovatnije utrostručiti premda nam u toj autogradnji i jedna Albanija bježi kao „formula I“, Hrvatsku da ne pominjemo - stoji u saopćenju Koalicije Snaga BiH.

- Premda direktor „Autocesta“ Ensad Karić iz SDP-a ističe da je cijena kilometra autoputa u Federaciji između šest i deset miliona maraka, ovisno od strukture terena, u praksi se pokazalo da kilometar modernog puta u BiH može dostići i cifru od oko 40 miliona čime smo dobili epitet najskupljih graditelja u Evropi. Da u cijelom slučaju nije riječ o novinarskoj i građanskoj subjektivnosti i narodu koji kako to vole reći političari „samo kuka“ govori i šamar koji je SDP-SDA-ovoj vlasti žestoko zviznuo Dejvid Bard, direktor Misije USAID u BiH koji je jasno da jasnije ne može biti i bez diplomatske oblande kazao kako su nedavne poplave i tragedija u jami Raspotočje u RMU Zenica gdje je izgubljeno pet života rezultat korupcije, odnosno nebrige vlasti i nečega čime bi se tužioci mogli pozabaviti jer je krajnje vrijeme da se raščisti s onim sudskim djelatnicima koji vire ispod revera lidera stranaka na vlasti. Predstojeći izbori pokazat će dokle - saopćila je Koalicija Snaga BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.