BIH

Visoka delegacija iz Velike Britanije obići će Srebrenicu

Devetočlana grupa boravi u edukativnoj posjeti našoj zemlji

S. N.

16.9.2014

Iftikar Avan (Iftikhar Awan) predvodi osmu delegaciju inicijative "Sjećanje na Srebrenicu" u trodnevnoj edukativnoj posjeti Bosni i Hercegovini od 15. do 17. septembra.

- U devetočlanoj grupi visokih zvanica su i bivša glumica Mirijam Fransoa-Serah (Myriam Francois-Cerrah), šefica uređivačkog odjela zaduženog za religiju i etiku na BBC-ju, Akil Ahmed (Aaqil), umjetnik, dr. Ahmed Mustafa (Moustafa) i televizijski i radijski voditelj Dejvid Olusogu (David). Oni su dio grupe i nalaze se na pozicijama koje im omogućavaju da kroz svoj posao u Ujedinjenom Kraljevstvu podižu svijest o genocidu u Srebrenici, navedeno je u saopćenju nevladine organizacije "Sjećanje na Srebrenicu", čije je sjedište u Londonu.

Oni su dio grupe delegata koji učestvuju u edukativnom programu "Lekcije iz Srebrenice" i cilj im je da saznaju više o srebreničkom genocidu i iz tog iskustva izvuku pouke.

Posjetit će urede ICMP-a u Sarajevu i Tuzli, Memorijalni centar Potočari, Galeriju 11071995 umjetnika Tarika Samaraha i sastati se s britanskim ambasadorom u BiH i drugim visokim zvaničnicima.

U okviru programa "Sjećanje na Srebrenicu" BiH je nedavno posjetio i ugledni novinar BBC-ja Martin Bel (Bell).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.