BIH

Livno: U Ambulantu porodične medicine uloženo pola miliona KM

Danas svečano otvorenje

A.K.

16.9.2014

Danas je u sklopu livanjskog Doma zdravlja svečano otvorena obnovljena Ambulanta porodične medicine u koju je prema riječima pomoćnice federalnog ministra zdravlja dr.Vildane Doder kroz pet faza rada uloženo oko 500.000 KM.

- Završetkom radova i otvaranjem moderno uređenih i opremljenih prostorija pacijenti će imati daleko bolju uslugu, a medicinsko osoblje bolje uslove za rad. Ovo je školski primjer kako trebaju izgledati prostorije porodične medicine, s tim da još radimo i na softverizaciji i dodatnoj informatičkoj opremljenosti i uvezanosti ambulante za što, nažalost, do sada nismo imali neke podrške od lokalnih i kantonalnih vlasti, te se nadamo da će iste u saradnji sa Zavodom za zdravstveno osiguranje riješiti i ovaj dio projekta - izjavila je Doder, i dodala da je u projekt porodične medicine u Livanjskom kantonu uloženo 1,7 miliona KM, uglavnom kreditnih sredstava Svjetske banke ali i iz drugih izvora.

Napomenula je kako im je trebalo pet i po godina ubjeđivanja lokalnih i kantonalnih vlasti da se s projektom krene koji je u ovoj fazi okončan, kako je naglasila, zahvaljujući i zalaganju direktorice Doma zdravlja Livno dr. Ljiljane Mladina.

Ambulanta već u funkciji

- Zadovoljna sam postignutim. Imamo uvjete za bolji rad i boravak pacijenata i nadam se da je ovo tek početak za unapređenje porodične medicine u Livnu - izjavila je direktorica Mladina zahvaljujući svima koji su doprinijeli obnovi i opremanju prizemlja Doma zdravlja gdje će se već od sutra zvaničnim otpočinjanjem rada u obnovljenim i opremljenim prostorijama pacijenti imati priliku uvjeriti u kvalitet usluga moderne porodične medicine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.