BIH

Za majke sa više djece stalni dodatak

Mladen Ivanić izjavio

Srna

16.9.2014

 

Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da majke sa troje i više djece treba da imaju stalni dodatak koji bi bio neka vrsta društvene naknade za doprinos natalitetu Republike Srpske.

 Ivanić je istakao da su žene uvijek bile stub porodice, da su obezbjeđivale stabilnost i sigurnost, te da će tražiti podršku žena za pobjedu na izborima.

"Radiću na promjeni međunarodnog imidža Republike Srpske, odnosno da Srpska treba da bude prihvaćena kao realan entitet koji će biti prihvaćen, a ne osuđivan i izolovan", rekao je Ivanić na konvenciji žena kandidata PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Branislav Borenović izjavio je da je potrebno što više žena u politici i na javnim funkcijama, što potvrđuju kandidatske liste PDP-a na kojima su one zastupljene.

On je dodao da će PDP iznaći način da bude zaustavljen negativni prirodni priraštaj u Srpskoj, odnosno da za prve tri godine djeteta svaka porodica dobije povrat PDV za svaki kupljeni proizvod za djecu.

Nosilac liste kandidata PDP-NDP za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Igor Crnadak istakao je da će PDP u Sarajevu biti još čvršći u odbrani položaja Republike Srpske, te da će raditi na ekonomskom razvoju i borbi protiv korupcije.

On je dodao da će biti protiv bilo kakve promjene Dejtonskog sporazuma i formiranja trećeg entiteta u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.