BIH

Martin Raguž: Moguće je živjeti bolje u ovoj zemlji

Predstavljeni kandidati HDZ-a 1990 u Širokom Brijegu

Avaz.ba

16.9.2014

HDZ 1990 je danas  održao manifestaciju predstavljanja kandidata HDZ-a 1990 za sve razine u Zapadnohercegovačkoj županiji, koja se održala u Širokom Brijegu. 

Slika prepune kino dvorane Borak, saopšteno je iz HDZ-a 1990,  jasno govori kako je Široki Brijeg odlučio "podvući crtu“ i stati u kraj lošoj politici koja je u posljednjih 20 godina položaj, kako hrvatskog tako i drugih naroda u ovoj zemlji srozala na minimum i njezine građane dovela na rub egzistencije. 

"Narod, kako u Širokom Brijegu tako i u drugim krajevima Zapadne Hercegovine kao i Bosne i Hecegovine u cjelini će, uvjeren sam, podvući crtu i kazati "dosta!“ onima koji politiku koriste za vlastite uske interese “, kazao je domaćin ovoga skupa i kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, gospodin Žarko Šantić, koji je, obraćajući se nazočnima u pozdravnom govoru, pozvao narod da izađe na izbore i kazni one koji su odgovorni za postojeće loše stanje. 

Ovom veličanstvenom događaju su, osim brojnih stranačkih dužnosnika i kandidata nazočila i brojna imena iz svijeta kulture, znanosti, umjetnosti, sporta, nevladinog sektora kao i medija. "Ja dolazim iz Gruda, sa granice sa Europskom unijom. Vrijeme je da moje mnogobrojne prijatelje, obitelj kao i sve ljude koji dolaze iz europskog svijeta više ne dijeli nikakva barijera, jer moje Grude, moja Zapadna Hercegovina kao i BiH zaslužuju biti dijelom tog svijeta, jer tu pripadamo, kako zemljopisno, tako i kulturološki, mentalitetom kao i na svaki drugi način. Mi tamo pripadamo “, kazao je Velimir Bušić, nositelj liste u Županijsku skupštinu ZHŽ-a. 

Ovaj skup, uistinu veličanstven, upotpunila je veličanstvena himna HDZ-a 1990 "Ovo je naša zemlja“ koja je premijerno reproducirana u Širokom Brijegu izazvavši val oduševljenja. 

"Nakon ovakvog skupa, siguran sam kako nitko više neće smjeti dovesti u pitanje snagu HDZ-a 1990 u Zapadnoj Hercegovini“ – istaknuo je Vjekoslav Bakula, nositelj liste HDZ-a 1990 za Federalni Parlament BiH. 

Nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH, Diana Zelenika je istaknula važnost braniteljske populacije, koja je, nažalost, previše zapostavljena i marginalizirana. Tim ljudima treba vratiti dostojanstvo – jasno je poručila dr. Zelenika. Govor dr. Zelenika je bio jako emotivan a poruka koja se kristalizirala i s kojom je završila svoje obraćanje skupu jesu poznati stihovi još poznatijeg pjesnika Alekse Šantića : "Ostajte ovdje!...Sunce tuđeg neba, Neće vas grijat kô što ovo grije!“

Vrhunac oduševljenja dogodio se onoga trenutka kada je najavljen kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, koji je jasno kazao kako je ideja HDZ-a 1990 zdrava doktrina koja živi i koja će živjeti i nakon Martina Raguža, jer je ona pobjednička. 

"Dok su neki u ovoj našoj zemlji kalkulirali i manipulirali brojem glasova, stvarali kojekakve dogovore oko podjele fotelja, mi smo radili na postizanju europskih vrijednosti, a naš trud je okrunjen prijemom u najjaču političku grupaciju u Europi“, kazao je predsjednik Raguž, jasno rekavši kako je ovo zemlja svih nas i vrijeme je da je izgradimo. 

"Naš program je dovoljno hrvatski, dovoljno bosanskohercegovački, dovoljno europski a samim tim i pobjednički!“, gromoglasnim pljeskom pozdravljen, kazao je Raguž.

Ključna poruka upućena iz Širokog Brijega je kako nas nitko ne može zastrašiti i kako je moguće živjeti bolje u ovoj zemlji. "Ja, kao vaš kandidat, odgovorno kažem da je moguća europska i zaposlena Bosna i Hercegovina“, zaključio je predsjednik Raguž, stoji u priopćenju HDZ-a 1990.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.