BIH

Očekujemo podršku građana kako bismo nastavili sa još značajnijim projektima

Konferencija za novinare Kluba vijećnika SBB-Fahrudin Radončić Goražde

Autor:Al. B.

18.9.2014

Klub vijećnika Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić u Općinskom vijeću Goražde izrazio je zadovoljstvo radom načelnika općine Muhameda Ramovića i općinskih službi.

- Lokalne vlasti u Goraždu dale su veliki doprinos kako bi, od nekada zaboravljenog grada prepuštenog samog sebi, napravili grad budućnosti, investicija, grad prosperitetnih projekata. Značajna uloga pripada i Općinskom vijeću koje je podržavalo ove aktivnosti, a vijećnici SBB-a su svojim prijedlozima i inicijativama dali svoj doprinos u ostvarenju pozitivnog ishoda – istaknuto je na konferenciji za novinare. 

Iz Saveza podsjećaju da je tokom mandata aktuelnog načelnika zaposleno oko 2.000 osoba, a da broj zaposlenih u općini Goražde raste. Do kraja 2014. i u 2015. godini, zahvaljujući industrijskoj zoni Vitkovići, te skoroj izgradnji četiri nova poslovno-stambena objekta u Rasadniku, bit će otvoreno oko 600 novih radnih mjesta. 

- Izražavajući zahvalnost privrednicima na odvažnosti prilikom ulaganja, smatramo da je i Klub vijećnika SBB-a zajedno sa vijećnicima iz drugih političkih opcija neizostavna halka u karici koja je dovela do zavidnog privrednog ambijenta i goraždanske pozitivne priče. Svi naši prijedlozi i inicijative isključivo su pokretane u cilju dobrobiti svih građana, a ne ličnih ili interesa bilo koje grupe na našem prostoru, niti nam se može prigovoriti da smo ikada partijski interes stavljali ispred općeg – kazao je predsjednik Kluba vijećnika, Sanel Mušović.

U SBB-u podsjećaju na projekat izgradnje vodovoda „Starac“, čijom izgradnjom su pitku vodu dobili stanovnici naselja Džindići, Potrkuša, Vranići, Mravinjac, Osanica, Sadba i Vitkovići. Najavljuju nove, kapitalne projekte, poput rekonstrukcije sekundarne vodovodne mreže, asfaltiranja puteva, izgradnju mosta u Vitkovićima, koji će biti realizirani zahvaljujući povoljnim kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj.

- U cilju bržeg razvoja i prosperiteta, SBB za opće izbore 2014. nudi listu za Skupštinu BPK Goražde, čiji je nosilac Muhamed Ramović, aktuelni načelnik općine Goražde, a koju čine obrazovani, kvalitetni i odlučni kandidati koji su spremni preuzeti rizik i obaveze u obezbjeđenju što boljih uslova života i statusa građana. Nadamo se da će građani BPK prepoznati progresivnost naše politike, te nam ukazati podršku i na predstojećim izborima, kako bismo nastavili započete, ali i krenuli u realizaciju novih, još značajnijih projekata za Goražde i BPK – poručili su vijećnici SBB – Fahrudin Radončić iz Goražda.

Građanima Goražda i BPK upućene su čestitke povodom 18. septembra – Dana Općine i BPK Goražde. 

- Čuvajući uspomenu na pale žrtve i naše šehide i izražavajući veliku zahvalnost našim hrabrim borcima, te našim ženama, sestrama i majkama koje su bile snažan oslonac u odbrani tokom posljednje agresije na naš grad i domovinu želimo svim našim sugrađanima svijetliju i bolju budućnost i upućujemo iskrene čestitke – navodi se u čestitci.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.