BIH

Pretučen aktivista SNSD-a

ispred ulaza u zgradu u Tesliću

Redakcija

19.9.2014

Slavko Grabovac (68), aktivista SNSD-a iz Teslića, pretučen je u srijedu naveče kada se iz kafića, u kojem je gledao utakmicu, vraćao kući. Sve se, kaže, odvijalo u ulazu zgrade u kojoj živi, u blizini teslićkog obdaništa. Prvo je osjetio udarac u glavu, od kojeg je pokušao da se zaštiti rukama, ali je pao i nije uspio da vidi napadača.

"Da li je bio jedan ili dvojica, ne znam, jer na lijevo oko ne vidim. Ne znam ko je. Žalosno, imam 68 godina, i ne mogu da shvatim da te neko tako udari", kaže Grabovac. Dodaje da iza svega stoji politika, odnosno Savez za promjene, jer se nešto slično dogodilo i krajem prošle godine, kada je iz SDS-a prešao u SNSD".

Grabovac je hospitalizovan u Službi za oftalmologiju dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", u kojoj će, prema riječima oftalmologa Radmile Čizmović-Pavlović, zbog lakše povrede oka ostati na liječenju sedam dana, prenose banjalučke "Nezavisne novine"

"Radi se o povredi desnog oka, on inače ima problema sa očima. Ima samo jedno oko i povrijeđeno je baš to zdravo, a na lijevo oko ne vidi", pojasnila je Čizmović-Pavlovićeva.

U CJB Doboj navode da je u srijedu oko 22 časa dežurni ljekar teslićkog Doma zdravlja prijavio Policijskoj stanici da je u njihovoj ustanovi pomoć potražio S.G. iz Teslića, koji je zadobio povredu oka prilikom napada nepoznate osobe na njega, ispred zgrade u kojoj živi.

O tom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. On je naložio da se povrijeđenom nakon izlaska iz bolnice uruči prijedlog za krivično gonjenje počinioca, te i da se nastavi potraga za počiniocem.

Dragan Bogdanić, predsjednik teslićkog SNSD-a, kaže da je "ovo ružan početak predizborne kampanje u Tesliću"

"Tako nešto smo proživljavali i u ranijem periodu. Nisam očekivao da ćemo imati nešto slično i u ovom periodu, ali evo krenulo je na jedan ružan način. Očekujem od institucija, u prvom redu od policije, da će razriješiti ovaj slučaj, da ne bi ostala sumnja na bilo koga", izjavio je Bogdanić.

On je dodao da takve stvari ne bi trebalo da se dešavaju, te naveo da "zna da ljudima nije lako da slušaju priču koja je istinita, i da šalju poruke koje odražavaju stvarnost u nekoj lokalnoj zajednici, ali način kako se to rješava sigurno nije dobar, pogotovo kada mi, sugrađani znamo o kome se radi, koliko je čovjek bezazlen, da nije mogao nanijeti nikome zlo i da nije bio nijedan drugi razlog da se to njemu desi, izuzev toga što je na svoj način izražavao političke stavove".

Na pitanje da li smatra da iza napada na Grabovca stoji Savez za promjene, odgovorio je da je "teško bilo šta reći, ali je činjenica da je u srijedu Savez za promjene počeo plakatiranje, a u večernjim satima se desio ovaj slučaj".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.