BIH

Vilić se susreo sa ambasadorom i policijskim atašeom Slovenije

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH

Redakcija

19.9.2014

Ambasador Republike Slovenije u BiH, Iztok Grmek i policijski ataše R. Slovenije u BiH, Janko Goršek, boravili su danas radnoj posjeti Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, te razgovarali sa direktorom Direkcije  Mirsadom Vilićem.

Direktor Vilić je predstavio dosadašnje aktivnosti Direkcije u okviru njene nadležnosti, kao i buduće planirane koje su usmjerene na jačanje kapaciteta Direkcije.

Učesnici sastanka su razgovarali i o dosadašnjoj saradnji između Direkcije i Ambasade  Slovenije u BiH, koja je ocijenjena izuzetno uspješnom. Ovom prilikom razgovarano je i o organizaciji službene posjete rukovodstva Direkcije Ministarstvu unutrašnjih poslovaSlovenije. Ambasador Grmek je istakao spremnost Slovenije u pružanju podrške Bosni i Hercegovini na njenom putu ka članstvu Evropskoj uniji, a što uključuje i angažovanje slovenskih eksperata iz različitih oblasti u projektima za jačanje kapaciteta Institucija u Bosni i Hercegovini, saopštenoje iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.