BIH

Sarajlije ispred Predsjedništva BiH: Lijanovići su dolijali, i vi ćete ostali

Obespravljeni građani i nakon šest mjeseci ne odustaju od demonstracija

E.T.

19.9.2014

Obespravljeni građani i nakon šest mjeseci ne odustaju od demonstracija i na svojstven način svakodnevno šalju poruke političarima na vlasti.

Demonstranti su se i danas pozicionirali ispred Poredsjedništva BiH sa transparentima i porukama koje šalju aktuelnoj Vladi.

Grupa građana postaje prepoznatljiva Sarajlijama, pa se oni nerijetko zaustavljau kako bi pročitali nove poruke domišljatih demonstranata. Neke od poruka su: "Bakire i Zlatko, ostala raja, kako spava", "Lijanovići su dolijali i vi ćete ostali", "Ebola u Africi, kleptomanija u BiH, traži se lijek, rok 12. oktobar 2014.", "Bakire, 20 godina, 240 mjeseci, dosta je laži", "BH Telecom, Elektroprivreda BiH, Fabrika duhana Sarajevo, Bosnalijek... bankomati SDP-a i SDA"

Fehim Lolić, jedan od najupornijih demonstranata koji od 7. februara svakog dana izlazi na ulice nam je kazao da su oni trn u oku aktuelnoj vlasti. Svakodnevno nailaze na poteškoće i opstrukcije, pa nerijetko njihovi transparenti završe uništeni ili ukradeni. No, oni neće odustati jer smatraju da imaju vremena sve do 12. oktobra kritikovati sadašnju vlast. Na dan izbora u BiH očekuju promjene, novu vlast, nova rješenja i nove ideje za budućnost Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.