BIH

Pokazna vježba jedinica Civilne zaštite Općine Goražde

Visok stepen spremnosti za djelovanje u vanrendim situacijama

Al. B.

19.9.2014


Povodom Dana Općine i BPK Goražde na Trgu branilaca u Goraždu organizirana je pokazna vježba specijaliziranih jedinica i službi Općinskog štaba Civilne zaštite i Specijalne jedinice MUP-a i Federalne uprave CZ, koju je pratio veliki broj građana. 12 jedinica sa blizu 100 pripadnika demonstriralo je spremnost u gašenju požara, razbijanju nasilnih demonstracija, sprječavanja pljačke, spašavanja povrijeđenih osoba sa višekatnice, povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći i drugim situacijama iz svakodnevnog života.

U vježbi su učestvovali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice, Jedinice za podršku MUP-a BPK i PS Goražde, Višenamjenske jedinica Crvenog križa Goražde, Službe medicinske pomoći, Gorske službe spašavanja, Službe za zaštitu životinja, A tima za uklanjanje i uništavanje NUS-a FUCZ-a, Službe za čistoću, Industrijske profesionalne vatrogasne jedinice firme „Ginex“, te radnici preduzeća „Janjina“.

Smotru učesnika u svečanom stroju izvršio je komandant štaba CZ i načelnik Općine Goražde, Muhamed Ramović, koji je vježbu ocijenio uspješnom, te izražavajući ponos zbog izuzetne spremnosti za djelovanje u vanrednim situacijama svakom od sudionika pojedinačno čestitao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.