BIH

Murphy: Direkcija prepoznata kao pouzdan partner

Saradnja Ambasade SAD u BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

Redakcija

19.9.2014

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Mirsad Vilić sastao se danas sa atašeom za sigurnost Ambasade SAD u BiH Kevinom Murphyijem i regionalnim atašeom ureda domovinske sigurnosti SAD-a Patrickom McElwainom.

Direktor Vilić je upoznao goste sa strukturom policijskih snaga u Bosni i Hercegovini, kao i sa nadležnostima Direkcije i njenom ulogom u oblasti provedbe zakona u BiH.

Regionalni ataše McElwain je objasnio funkcioniranje i nadležnosti ureda domovinske sigurnosti SAD. Navedeni ured između ostalog sprovodi aktivnosti po pitanjima carina, granične sigurnosti, unutrašnjih poslova i imigracije u trideset zemalja, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH.

Tokom sastanka dogovoreni su modaliteti buduće saradnje u okviru nadležnosti Direkcije, a posebno po pitanju međunarodne operativne policijske saradnje i razmjene informacija.

Murphy je istakao da je Direkcija u dosadašnjoj saradnji prepoznata kao pouzdan partner, te da će buduće aktivnosti biti usmjerene na proširenje i unapređenje pomenute saradnje.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.