BIH

Ministar Kaplan širi antiameričku histeriju!

Kritike Amerikanaca izazvale i gnjev radikala u SDA

M. AŠČIĆ

21.9.2014

Korak dalje u reakcijama na kritike Amerikanaca zbog nerada vlasti otišao je Salmir Kaplan (SDA), ministar kulture u Vladi FBiH.

Uprkos tome što je baš njegova stranka zvanično saopćila da kritike Amerikanaca smatra dobronamjernim, Kaplan se kao ministar u Vladi FBiH, očito, našao prozvanim, pa je bijes iskalio iskazujući na društvenoj mreži netrpeljivost prema američkim diplomatima i Ambasadi.

- Šta se dešava sa ovim ljudima iz Američke ambasade i USAID-a - naveo je u svojoj ličnoj izjavi Kaplan, dodajući da "u sljedećem obraćanju javnosti" očekuje poruku Amerikanaca da će, kako je naveo, "nas bombardovati ako ne glasamo" za predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

- Gospodo Amerikanci, smanjite doživljaj, nije vam ovo ni Afganistan ni Irak!!! Polupali ste lončiće - naveo je Kaplan.

Zapjenušana reakcija Kaplana, turskog đaka, usmjerena prema diplomatima apsolutno najvećeg saveznika BiH i Bošnjaka, otkriva da je i tvrdolinijaški krug SDA, kojim rukovodi Bakir Izetbegović, direktno pogođen i da se osjeća prozvanim u kritikama o neradu i sporoj reakciji nakon poplava, ali i da je spreman, na prvi mig, plasirati negativne reakcije prema SAD.

Radikaliziranom Kaplanu je dobronamjerna i utemeljena kritika Amerikanaca, očito, samo izgovor da u javnost iznese vjerovatno ranije formirane antiameričke stavove i histeriju koja vlada u političkim krugovima tvrdog krila SDA iz kojih dolazi.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.