BIH

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

Povećana opasnost od odrona

Fena

22.9.2014


Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozorava se na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Jošanica, saobraćaj je preusmjeren u preticajnu traku.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Na graničnim prijelazima, zadržavanja nisu duža od 15 minuta.


RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Doboj-Tuzla,  u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 09.00 do 15.00 sati dolazi do povremenih kraćih obistava saobraćaja.
 
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 07.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

M-15
Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.4
Rostovo-Novi Travnik,zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.

M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.

Tuzla-Ugljevik -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase.

KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.

- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u  ulicama: Logavina, Hadži Damjanova, Rustempašina, Ustanička, Skenderija, Čobanija, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Nikole Šopa, Mala Aleja, Kračule, Provare, Hamdije Kreševljakovića, Doljanska i Ahatovićka.

- Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje od 23.00 do 06.00 sati u ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.

- Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23.00 do 06.00 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.