BIH

Kabinet gradonačelnika Istočno Sarajevo: Krst na Zlatištu je predizborna kampanja SNSD-a

Grad Istočno Sarajevo do sada nije dobio zahtjev za izgradnju bilo kakvog objekta

Fena

22.9.2014

Grad Istočno Sarajevo do sada nije dobio nikakav zahtjev za izgradnju bilo kakvog objekta na Zlatištu, pa ni krsta, tako da ni institucije Grada zvanično nisu upoznate o navedenim aktivnostima, kazao je šef kabineta gradonačelnika Istočno Sarajevo Igor Golijanin.

Naglasio je da "sve aktivnosti vezano za izdavanje dozvola za izgradnju su u nadležnosti općina, tako je za tu teritoriju konkretno zadužena Općina Istočno Novo Sarajevo.

- Naravno prilikom dobijanja zvanične dokumentacije, odnosno pokretanja istrage vezano za izgradnju tog objekta, Grad Istočno Sarajevo će u skladu sa svojim nadležnostima nastaviti aktivnosti i o njima će javnost biti obaviještena - kazao je Golijanin.

- S druge strane mi smatramo da je neozbiljno i da je uvredljivo postavljanje dviju cijevi koje su zavezane žicom, koje treba da simboliziraju jedan vjerski objekat i naravno slažemo se da treba pomenuti sve žrtve u bivšem ratu ali da ovo nije način kako da se to radi i da je ovo čista politika, odnosno predizborni potez SNSD-a - naglasio je Golijanin.

Podsjetio je da su "Gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo u prethodnom periodu pokrenuli niz zajedničkih projekata koji su od interesa za građane".

Golijanin se nada da izgradnja bilo kojeg objekta i vjerskog objekta i objekta koji simboliše stradanje bilo koga u prethodnom ratu, neće dovesti do narušavanja odnosa.

- Jer ono što rade dva grada rade u interesu građana, pokretanja privreda i razvoja ekonomije, zapošljavanja ljudi. Kada govorimo konkretno o Trebeviću zajednički radimo na stvaranju ovog turističkog proizvoda koji treba da bude simbol ne samo ova dva grada nego čitave regije i BiH - naglasio je Golijanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.