BIH

Dom zdravlja Cazin realizuje nekoliko infrastrukturnih projekata

Stvaranja boljih uvjeta za boravak i rad

S. J.

23.9.2014

                      
Iako vremenski uvjeti za izvođenje određenih građevinskih radova ove godine nisu bili dobri, u cazinskom Domu zdravlja uspjeli su uraditi nekoliko infrastrukturnih projekata, s ciljem stvaranja boljih uvjeta za boravak i rad u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Prije mjesec dana završena je rekonstrukcija krova na staroj zgradi Doma zdravlja, a trenutno su u toku radovi na rekonstrukciji centralnog grijanja. Do kraja građevinske sezone u planu je i sanacija krova na novoj zgradi Doma zdravlja, te rekonstrukcija mjesnih ambulanti u Stijeni i Tržačkim Raštelima. 

                                                                                  
- Naša zgrada je bila pokrivena salonitom, koji je zabranjen jer ima u sebi kancerogenih materija. U roku od mjesec dana uspjeli smo okončati sve radnje na rekonstrukciji krova na staroj zgradi Doma zdravlja, što nas je koštalo oko 200.000 KM. Sad smo u fazi još jednog infrastrukturnog projekta, a to je rekonstriukcija centralnog grijanja, jer je dosadašnje staro preko 25 godina. Trenutno radimo rekonstrukciju kotlovnice, u koju ubacujemo dvije peći, koje će biti na pelet - rekao je dr. Muris Halkić, direktor Doma zdravlja Cazin.                                                                                                                                  

Do kraja ove građevinske sezone, pored rekonstrukcije centralnog grijanja, u Domu zdravlja Cazin planiraju izvršiti i sanaciju krova nove zgrade, te rekonstrukciju dvije sektorske ambulante.                                                                                                                

- Imamo problem kad su u pitanju sektorske ambulante, prvenstveno mislim na onu u Stijeni, koja već dugi niz godina ima problema sa oborinskim vodama, koje ulaze u podrumske prostorije. U pripremi je projektna dokumantacija da uredimo prilaz toj ambulanti i riješimo ranije probleme. Tu je i sektorska ambulanta u Tržačkim Raštelima, čiji je krov dotrajao i prokišnjava, što moramo rješavati do zime“ - pojašnjava dr. Halkić.                                                                                                       

Kako bi se poboljšala zdravstvena usluga velikom broju korisnika, u Stijeni je planirano formiranje još jednog tima porodične medicine sa ljekarom. Pored već uloženih 200.000 KM u rekonstrukciju krova stare zgrade Doma zdravlja Cazin, menadžment ove zdravstvene ustanove morat će u sanaciju krova novije zgrade, ugradnju centraln grijanja, te rekonstrukciju sektorskih ambulanti u Stijeni i Tržačkim Raštelima, uložiti još 200.000 KM. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.