BIH

Nevrijeme u Trebinju prouzrokovalo probleme

Pune ruke posla

P. M.

23.9.2014

Noćašnje nevrijeme i jak vjetar koji je dostizao brzinu i 50 kilometara na sat pogodili su područje Trebinja i donijeli su pune ruke posla trebinjskim komunalcima, vatrogascima, radnicima Elektrohercegovine, ali i pripadnicima CJB.

Naime, na parkingu iza hotela „Leotar“, odlomila se i pala velika grana te oštetila tri automobila, a kolika je materijalna šteta za sada se ne zna. Ulice u gradu su zatrpane opalim lišćem i polomljenim granama, pa vatrogasci i komunalci užurbano rade na uklanjanju istih.

Zbog kvara na elektromreži bez struje su potrošači u Pridvorcima, Volujucu, na Ljubomiru i Ivanici. Ekipe Elektro-Hercegovine, radna jedinica Trebinje, su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Na planinskom prevoju Čemerno počeo je da pada slab snijeg, a temperatura je svega jedan stepen Celzijusa, dok je u Trebinju svega 13 stepeni Celzijusa. Zabilježene su i značajne količine padavina. Tako je u Nevesinju palo 40 litara kiše na metar kvadratni, u Gacku 37,5, u Bileći 28, a najmanje u Trebinju devet litara kiše po jedinici mjerenja.
 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.