BIH

Čopore pasa još niko neće uklanjati s ulica

Aktuelni saziv Vlade nesposoban bilo šta uraditi

A. NALO

23.9.2014

Aktuelni saziv Vlade Kantona, koji je pri isteku mandata, jednostavno nije u stanju ni  pokrenuti akciju uklanjanja opasnih i bolesnih pasa lutalica s ulica!

Lažna zabrinutost

Pod plaštom lažne zabrinutosti danima se u Vladi održavaju hitni sastanci bez konkretnih rezultata, daju obećanja narodu da počinju akcije hvatanja, otvaraju dežurni telefoni...

Međutim, na terenu konkretnih djela nema već danima! Naprotiv, lutalice i dalje siju strah među građanima, a na hitne brojeve, tokom proteklog vikenda, niko se nije ni javljao!

Kako saznajemo, s radom zadugo neće početi ni tri formirane ekipe preduzeća "Rad" koje su s veterinarima i policijom već trebale djelovati.

Idu na seminar

- Kako bi protraćili još koji dan do izbora, neko je iz Vlade došao na ideju da se još ne izlazi na teren dok stručnjaci iz organizacije "Dogs Trust" ne održe seminare za uposlenike ovog preduzeća.

Naime, oni će u narednih nekoliko dana radnicima pokazivati kako se hvataju lutalice i kakve se metode trebaju primjenjivati - kazao je naš izvor.

U prijavama traže rasu, visinu, boju pasa...

cuke-prijava

Faksimil prijave

Na stranici Kantonalne uprave za inspekcije poslove građani koji su napadnuti i ugrizeni mogu pronaći obrazac za prijavu. Tu ne bi bilo ništa sporno da se od isprepadanih građana koji su pod šokom ne traži da do u detalje opišu psa koji ih je napao.

Tako se na obrascu nalaze pitanja o boji, visini i rasi psa koji ih je napao.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.