BIH

Ambasador Moore u Srebrenici: Ovdje imamo odlične partnere

Razgovarao sa načelnikom Ćamilom Durakovićem

Fena

23.9.2014

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Jonathan Moore danas je posjetio Srebrenicu i s općinskim načelnikom Ćamilom Durakovićem razgovarao o političkim, ekonomskim i drugim prilikama u Srebrenici.

Ambasador Moore je nakon sastanka rekao da je ovo njegova prva posjeta Srebrenici kao šefa Misije OSCE-a te da je zadovoljan razgovorom s načelnikom Durakovićem

- Mi smo već dugo godina u dobrim odnosima. Ova općina, kao i sve druge općine u Bosni i Hercegovini, igra važnu ulogu. Mi smo razgovarali i o političkim temama. Međutim, razgovarali smo i o konkretnim pitanjima, ekonomskom razvoju, obrazovanju, međuvjerskim odnosima. Imamo odlične partnere ovdje u Srebrenici, posebno zahvaljujući našoj kancelariji OSCE-a ovdje -istakao je Moore.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković je nakon sastanka istakao da je ambasador Moore dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine i Srebrenice.

- Ambasador je došao u Srebrenicu da potvrdi, prije svega, svoj, a zatim i odnos OSCE-a naspram lokalne zajednice. Dugi niz godina mi ovdje s OSCE-om provodimo projekte. Za razliku od određenih međunarodnih organizacija, OSCE je uvijek prisutan u smislu davanja savjeta, dolaska do nekih konstruktivnih rješenja i mogu reći da je OSCE neizostavan u našoj lokalnoj zajednici - naglasio je Duraković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.