BIH

Protest zbog netrasparetne podjele crijepa građanima, pakete dijelili povjerenici SDP

Mještani zaseoka Rijeka u Orahovici Donjoj

Autor:H. Č.

23.9.2014

Nezadovoljni kako su izjavili netrasparentnom podjelom crijepa, površnim utvrđivanjem šteta koje je građanima nanio grad 21.avgusta ove godine, kada su mnoge kuće ostale otkrivene, oko stotinu mještana zaseoka Rijeka u Orahovici Donjoj kod Gračanice, danas su se okupili ispred ovdašnje osnovne škole, kako bi izrazili svoje negodovanje, očekujući da im se obrati načelnik ili predsjedavajući OV-a Gračanice, Nusret Helić (SDP) i Edin Ibrišević (SDU).

blokiran-magistralni-put

Blokada puta

- Mi u zaseoku Rijeka smo potpuno nezadovoljni načinom na koji je u našem zaseoku dijeljen crijep iz raznih donacija. Prvo je općinska komisija potpuno površno utvrđivala štete, drugo, obećani crijep nije dobilo 70 ljudi. Morali smo se zaduživati da pokrijemo kuće prije zime. Rekli su nam da će troškove refundirati. Sve iz općine su slagali. Umjesto toga, povjerenici SDP dijele pakete i kažu: "Ovo vam je poslao načelnik Nusret Helić-Daso",  Kaže Mejra Mujić.

mejra-mujic-netrasparetna-podjela-crijepa

Mejra Mujić

Pošto se okupljenima nije niko obratio, prosvjednici su se uputili ka magsitranom putu Tuzla-Doboj i na izlazu ga u 13.50 minuta potpuno blokirali. Saobraćaj se odvija alternativnim pravcima, a blokadu obezbjeđuje veliki broj policije iz Gračanice.

Proteste u Rijeci podržali su i članovi Plenuma Gračanice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.