BIH

"Vjerujem u ovaj narod – Zajedno možemo sve!"

Skup Koalicije “Zajedno za promjene” u Maglaju

N.Br.

23.9.2014

U Maglaju je održan centralni skup Koalicije "Zajedno za promjene" ( SPP, DNZBiH, SPU, SDU, LDS i SUND ), na kojem su se predstavili neki od kandidata za Opće izbore 2014.godine. U ime domaćina, prisutne je pozdravio Miralem Smajlović, predsjednik Općinskog odbora SPP Maglaj koji je govorio o tome zašto je kao mlada osoba, ušao u politiku.

“Nisam od onih koji sjede u ćošku i viču: Biće bolje! To slušamo gotovo 20 godina, a nikada bolje, sve je gore i gore“, rekao je Smajlović, ujedno kandidat Koalicije za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona. Nositeljica liste za Skupštinu ZDK Mara Budimir je naglasila da je dosta kriminala i korupcije, nepotizma, lošeg sistema zdravstvene zaštite, nezaposlenosti…..

Na skupu su govorili i Fadil Jaganjac, nosilac liste Koalicije za Parlament Federacije BiH, Izet Hasić, predsjednik OO SPU Maglaj te Rifet Begović, drugi na listi Kolacije za Skupštinu ZDK.

zivko-budimir

Budimir: Zajedno možemo sve

“Ne vjerujem onima koji kažu da se stanju u Bosni I Hercegovini ne može promijeniti. Zato i jesam ušao u politiku i preuzeo na sebe ogroman teret odgovornosti i kao predsjednik Federacije BiH. Znam da ne mogu sam i vjerujem u ovaj narod. Danas imamo više od 12.000 aktivnih članova Stranke pravde i pomirenja, a više od polovine tih ljudi je nezaposleno. I oni vjeruju da stanje u BiH možemo promijeniti. Znamo i kako, ali ne možemo bez vas. I zato naš slogan i jeste: Zajedno možemo sve, zajedno za BiH. Jasno zagovaram ovu zemlju sa jednim predsjednikom, bez “troglavog čudovišta” kakvo imamo sada, koje nije napravilo nijedan potez da bi dovelo do pomirenja medju narodima“, rekao je u Maglaju kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Živko Budimir.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.