BIH

Harbaš: Idem u Sarajevo da tražim bolje uslove za Krajinu

Sanski Most i Ključ proključali u pobuni protiv neuspješne vlasti

Redakcija

23.9.2014

Dvorana Doma kulture u Ključu i velika sala hotela „Zlatna dolina“ u Sanskom Mostu večeras su bile premale da prime sve građane, simpatizere i članove SBB-a koji su došli da iskažu razočarenje koalicijom SDP - SDA i da podrže promjenu nesposobne vlasti, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.

Plan oporavka

- Krajina je zaslužila da u Sarajevo idu njeni najbolji predstavnici, koji će imati hrabrosti da u Državnom i Federalnom parlamentu od svake buduće vlasti traže da se o Krajini počne razmišljati, da se privreda i poljoprivreda moraju ponovo podići i da narod Krajine zaslužuje dostojanstvo. Neću se bojati da to u ime vas tražim i dobijem - rekao je nosilac liste SBB-a za Državni parlament Amir Harbaš.

I nosilac liste za Federalni parlament Haris Šarganović nabrojao je katastrofalne ekonomske rezultate dugogodišnje vlasti SDA i SDP-a u Krajini i Federaciji BiH u cjelini. On je, kao ekonomski ekspert i član Američko-bosanske akademije, istakao da SBB ima plan kako da se Krajina ekonomski oporavi i stavi na noge, a time ojača i BiH.

Nosilac liste za Skupštinu USK Nijaz Kadirić u inspirativnom govoru istakao je da samo SBB te veliki graditelj kakav je Fahrudin Radončić mogu pomoći BiH i ovom dijelu države da se infrastrukturno poveže sa Sarajevom i da naša zemlja postane društvo jednake šanse.

Na oba skupa govorio je i predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić. On je kritizirao političku samoizolaciju rukovodstava SDA i SDP-a, koja su se počela takmičiti u davanju neutemeljenih izjava na račun zapadnih država koje su pokazale historijsko prijateljstvo prema BiH i Bošnjacima i mnogo su pomogle državi BiH i svim njenim građanima da lakše zacijele ratne rane.

Alijina stolica

Radončić je podsjetio da je Bakir Izetbegović dao izjavu da u Alijinoj stolici, odnosno na poziciji bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, može biti samo neko čiji je život oivičen preciznim islamskim, odnosno vjerskim pravilima.

- To, znajući Bakirovo vjersko-ideološko stajalište, i nije sporno. Samo, onda nije jasno šta će on tako „moralan“ u istoj vlasti s aktuelnim premijerom USK, koji se svako drugo veče pijan valja po ulicama Bihaća i susjednih gradova - rekao je ironično Radončić praćen ovacijama.

Predstavljeni kandidati SBB-a

U Sanskom Mostu, osim nosilaca lista, govorili su i Merisa Šušić, kandidat za Skupština USK, Nermin Bećirbegović, kandidat za Parlament FBiH, te Mithat Dedić, kandidat SBB-a za Državni parlament.

U Ključu su se građanima i simpatizerima SBB-a, osim nosilaca lista, obratili Muhamed Ramić, kandidat za Skupštinu USK, te Mehmed Begić, kandidat za Parlament FBiH.

Oni koji su uništili generala Alagića znaju da im se bliži kraj

- Ono što nismo završili 7. februara, hajmo završiti olovkama 12. oktobra - rekao je u Sanskom Mostu Nijaz Kadirić.

Nermin Bećirbegović napomenuo je da kadrovi SDA-a koji su utjecali da čuveni general i ponos Bošnjaka rahmetli Mehmed Alagić bude uništen, znaju da im se bliži kraj.

- Veličanstveni skupovi SBB-a u Bosanskoj Krupi, Bužimu, Cazinu, Ključu i Sanskom Mostu pokazali su ko će biti pobjednik za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i ko će biti prva stranka u Bošnjaka - kazao je Bećirbegović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.