BIH

Na većini putnih pravaca u BiH jutros se saobraćaj odvija bez dužih zastoja

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Fena

24.9.2014


Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraćaj odvija bez dužih zastoja.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Zbog oštećenja mosta, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na dionici regionalnog puta R-467 Olovo-Ribnica (u Podkamenskom).

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajaju se putni pravci Tuzla-Šićki Brod, Odžak-Svilaj, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Ljubuški-Čapljina.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.


RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:
 
M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Doboj-Tuzla,  u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 09.00 do 15.00 sati dolazi do povremenih kraćih obistava saobraćaja.

M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 07.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

M-15
Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.

M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.

Tuzla-Ugljevik -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj. Zbog izvođenja radova na demontaži privremeno postavljene pješačke pasarele, večeras od ponoći do 05.00 sati (25.09.), saobraćaj će u smjeru Baščaršija-Ilidža biti obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac kroz ulice Hifzi Bjelavca, Nikole Šopa i Joze Penave.

- Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, saobraćaj će danas i sutra u vremenu od 08 do 19 sati biti potpuno obustavljen u ulici Adema Buće u dužini od 80 metara (od objekta "Zrak" do objekta "Sarix"). Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren u alternativne pravce.

- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u  ulicama: Logavina, Hadži Damjanova, Rustempašina, Ustanička, Skenderija, Čobanija, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Nikole Šopa, Kračule, Provare, Hamdije Kreševljakovića, Doljanska i Ahatovićka.

- Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje od 23.00 do 06.00 sati u ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.

- Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23.00 do 06.00 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.