BIH

Vajta našao novčanik i vratio ga vlasniku Sanelu Krniću

Odbio ponuđenu nagradu

Dž. Softić

24.9.2014

Ramiz Nuhić zvani Vajta iz Idbra kod Konjica, koji već nekoliko godina u crnogorskom gradu Tivtu svira klavijature, pjeva nove narodne pjesme i sevdalinke i zajedno sa suprugom, drži apartmane "Nera" u nedjelju uvečer, 21. septembra, na parkingu  prodavnice "Voli" u naselju Radanovići na izlazu iz Tivta, našao je novčanik u kojem je bio novac i lični dokumenti. Čim je pronašao vlasnika novčanika, 23-godišnjeg Sanela Krnića iz Podgorice, odmah mu ga je vratio.

- U novčaniku je, osim novca, bila lična karta, zatim vozačka dozvola, bankarske kartice i zdravsrvena knjižica na ime Sanel Krnić. Jedva sam čekao da pronađem vlasnika i vratim mu izgubljene stvari, jer nikada nije bilo sreće u tuđem. Uvijek treba poći od sebe i neće biti problema. Znam kako bi meni bilo da sam nešto vrijedno izgubio - kaže Nuhić.

On ističe da je nakon pronalaska novčanika požurio kući, sjeo za računar i putem Facebooka počeo potragu za vlasnikom.

- Nakon nekoliko kontakata s ljudima koji imaju Sanelovo prezime, uspio sam doći do njegovog telefonskog broja. Kada sam mu objasnio da sam pronašao njegov novčanik i da želim da mu ga vratim, nije mogao vjerovati, jer se već bio pomirio s gubitkom novca i isprava. Sutradan je došao u Tivat i vratio sam mu izgubljene stvari. Htio je da me nagradi, ali sam to energično odbio. Postali smo dobri prijatelji - kazao nam je Ramiz Nuhić Vajta, koji je i u Idbru i u Tivtu poznat po poštenju, gostoprimstvu i humanosti.
                                                

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.