Jonathan Moore u Bijeljini: Doprinos unapređenju međuljudskih odnosa

Šef Misije OSCE-a u BiH se sastao sa rukovodstvom Medžlisa IZ u ovom gradu

E.M.

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore, jučer u kasnim popodnevnim satima, boravio je u Bijeljini gdje se susreo sa rukovodstvom Medžlisa islamske zajednice u ovom gradu. Moore je izrazio želju da se razgovara u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji.

Čestitavši svečano otvorenje najstarije bijeljinske džamije koje je, kao je istaknuo, proteklo u najboljem redu, Moore je ponovio svoje pozitivno mišljenje o stavu Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u vezi sa izbornom kampanjom. Također, u razgovoru sa glavnim bijeljinskim imamom Samir ef. Camićem, Moore je pomenuo veliki doprinos reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića i cijele Islamske zajednice unapređenju međureligijskih i međuljudskih odnosa kako u Bijeljini, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Pomenuto je sporno pitanje obrazovanja u manjem bh. entitetu i Jonathan Moore je kazao da je obrazovanje jedan od prioriteta OSCE. On je kazao da su problemi u oblasti obrazovanja posljedica neuređenih odnosa unutar države, što tek treba da se riješava na odgovarajući način.

mur-u-atik-dzamiji

Jonathan Moore u Atik džamiji

 

NA VRH

Podijeli članak na