BIH

Aličković: Treba neko glavu izgubiti pa da Incko reagira!

Sarajlija protestuje ispred OHR-a

Autor:E. T.

24.9.2014

Sarajlija Nihad Aličković “okićen” transparentom "Incko, tvoja nadležnost je Zlatište" protestuje ispred zgrade OHR-a povodom postavljanja krsta na Zlatištu.

Kako je kazao za “Avaz” na ovaj korak se odlučio nakon što visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nije uklonio sporni objekt iako je to, kako tvrdi Aličković, u njegovoj nadležnosti.

- Treba neko da na tom Zlatištu izgubi glavu, pa će onda OHR i Incko reagirati. Prvog dana su govorili da se podhitno mora ukloniti postavljeni krst sa mjesta sa kojeg su četnici ubijali nevine građane Sarajeva. Sad su se ušutili i ništa nisu poduzeli – kaže Aličković.

alickovic-ohr1

Ističe da je kabinetu visokog predstavnika poslao zahtjeva za susret sa Inckom u želji da mu postavi nekoliko pitanja, međutim, odgovor još uvijek nije dobio.

Naglasio je da ukoliko se ne budu poduzele konkretne mjere da će pozvati sve građane Sarajeva i da će se masovno okupiti ispred OHR-a te poručio građanima Sarajeva da nipošto ne odlaze na Zlatište da ne bi bilo nekih nepredviđenih situacija.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.