BIH

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po mokrom ili vlažnom kolovozu

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja

Autor:Fena

25.9.2014


U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraćaj odvija po mokrom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz. Vozačima se savjetuje da na svim putnim pravcima voze oprezno i da drže odstojanje između vozila.  

Na dionici regionalnog puta R-467 Olovo-Ribnica (u Podkamenskom) od jutros mogu saobraćati putnička vozila i autobusi, dok je za teretna vozila saobraćaj i dalje obustavljen.

U toku su sanacioni radovi na dionici M-14.1 Odžak-Svilaj (u blizini mjesta Novi Grad). Saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajaju se dionice: Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Srbljani-Bonsanska Krupa, Bosansko Grahovo-Livno i Ljubuški-Čapljina.

Na  graničnim prijelazima  zadržavanja su kratkotrajna.   


RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Doboj-Tuzla,  u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 09.00 do 15.00 sati dolazi do povremenih kraćih obistava saobraćaja.

M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 07.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

M-15
Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.

M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.

Tuzla-Ugljevik -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.

- Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, danas će od 08.00 do 19.00 sati biti obustavljen saobraćaj u ulici Adema Buće (od objekta "Zrak" do objekta "Sarix"). Za vrijeme obustave saobraćaj se  preusmjerava u alternativne pravce.

- Zbog izvođenja radova od 09.00 do 15.00 sati, saobraćaj se potpuno obustavlja u ulici Provare (od raskrsnice sa ulicom Himzarina do raskrsnice sa ulicom Mehmeda Šakira Kurtčehajića).

- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u  ulicama: Telali, Logavina, Hadži Damjanova, Rustempašina, Ustanička, Skenderija, Čobanija, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Nikole Šopa, Kračule, Hamdije Kreševljakovića, Doljanska i Ahatovićka.

- Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje od 23.00 do 06.00 sati u ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.

- Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23.00 do 06.00 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda), saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.