BIH

Glavni tužilac Salihović se sastao sa predstavnicima Ambasade SAD-a u BiH

Razgovarano o procesu reforme pravosuđa u Bosni i Hercegovini

Redakcija

25.9.2014

Glavni tužilac Tužitlaštva BiH, Goran Salihović, sastao se sa Paulom Vakyjem i Robertom Thomsonom, dužnosnicima administracije SAD, uključenim u procese vladavine prava i reforme pravosuđa.

Na sastanku je razgovarano o procesu reforme pravosuđa u Bosni i Hercegovini, kao i naporima Tužiteljstva BiH u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i trgovine ljudima.

Glavni tužitelj upoznao je predstavnike administracije SAD, sa aktivnostima koje Tužilaštvo BiH provodi u borbi protiv svih vrsta kriminala, te povećanjem broja optužnica u svim odjelima, naročito u Posebnom odjelu za ratne zločine. Također, glavni tužilac govorio je i o aktivnostima u borbi za jačanje institucije Tužilaštva BiH, efikasnu reformu pravosuđa, te funkcionalan i neovisan pravni sistem, kao i zaštitu nositelja pravosudnih funkcija.

Također, posjetitelji su upoznati i sa činjenicom da je Tužilaštvo BiH institucija koja zajedno sa  policijskim i sigurnosnim agencijama Bosne i Hercegovine, intenzivno radi u borbi protiv terorizma i procesuiranju osoba koje na bilo koji način podržavaju terorizam i terorističke aktivnosti.
 
Na sastanku je razgovarano i o naporima koje će Tužilaštvo BiH poduzeti u budućnosti u borbi protiv svih oblika teškog kriminala.

Predstavnici ambasade SAD, istakli su svoju podršku radu Tužiteljstva BiH i procesu uspostave vladavine prava u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.