BIH

Nicholas Hill posjetio Tužilaštvo BiH i razgovarao sa glavnim tužiocem

Iskazana podrška radu državne institucije

Redakcija

25.9.2014

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa otpravnikom poslova ambasade SAD u Bosni i Hercegovini, Nicholasom Hillom.

Središnja tema sastanka odnosila se rad i rezultate Tužiteljstva BiH u borbi za uspostavu vladavine prava i što efikasnije procesuiranje predmeta.

Glavni tužilac upoznao je Hilla, da je Tužilaštvo BiH u ovoj godini, za samo 8 mjeseci, podiglo 29 optužnica protiv 59 osoba, koje su optužene za ratne zločine, što je najbolji rezultat u historiji Tužilaštva BiH u pogledu broja optužnica i optuženih osoba, a da je ukupno podignuto 116  optužnica protiv 313 osoba za sva krivična djela djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH, što su pokazatelji da se do kraja godine očekuje najveći broj podignutih optužnica  u jednoj godini.

Tokom sastanka razgovarano je o aktivnostima koje se provode u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije. 

Otpravnik poslova ambasade SAD, iskazao je podršku glavnom tužiocu i Tužilaštvu BiH u borbi za uspostavu vladavine prava u našoj zemlji, te ostvarivanju što boljih rezultata rada, radi stvaranja što sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.