BIH

Propada i ova zimska sezona!

Zbog maćehinskog odnosa Vlade KS

A. NALO

25.9.2014

Maćehinskim odnosom aktuelna Vlada KS, koja je osnivač i vlasnik preduzeća, dovela je do prosjačkog štapa i bacila na koljena nekadašnji gigant ZOI '84. Nesposobni stranački direktori, koji su se smjenjivali kao na pokretnoj traci, uništili su sve što se dalo uništiti.

Bez gostiju

Uvidio je to i sada već bivši direktor Džavid Kurtešaj, koji je na početku mandata obećavao dići kompaniju iz ponora. Međutim, odustao je i digao ruke od svega. Sada je već jasno da će zbog ovakve politike najviše ispaštati zimski centri Igman i Bjelašnica, koji će, po svemu sudeći, i ove godine zjapiti prazni i bez gostiju.

Nisu spremni

Kada je u pitanju zimska sezona, Alija Hodžić, predsjednik Sindikata, kazao je jučer za Fenu, da preduzeće nije spremno i ukoliko Kanton ne izdvoji sredstva, neće biti ni organizirana!

- Posljednji je trenutak da se Vlada odluči trebaju li im objekti i kapaciteti na olimpijskim planinama. Do sada je sve trebalo biti spremno za zimsku sezonu. Od snijega ne treba očekivati previše, zato se treba raditi na drugim sadržajima koji će privući i zadržati goste.

asja-hadziefendic1999

Mešić-Hadžiefendić: Drugi sadržaji

Ako bude iskrene volje, možda se još može nešto uraditi i uložiti. Ali bojim se da ćemo, dok prođu izbori i formira nova vlada, zakasniti da bilo šta uradimo - kaže Asja Mešić-Hadžiefendić, portparol Turističke zajednice KS.

Najveći krivci

I ugostitelj Sulejman Kapić Leo najvećeg krivca za stanje na planinama vidi u Vladi KS.

- Oni su digli ruke od ZOI '84 i njihovih radnika koji žele raditi, ali nemaju para i čime dići centre po kojima smo bili prepoznatljivi. Prošle godine nije bilo snijega, pa smo slabo poslovali. A za ovu, koja će biti tragična, za sve su krivi ljudi u Vladi - istaknuo je Kapić.

Hrenovica: Nema ko žičaru da uključi!

Resorni ministar Emir Hrenovica smatra da je osnovni krivac menadžment kompanije.

- Ne daj Bože da propadne i ova sezona! Onda slobodno mogu svi staviti ključ u bravu. Nije za sve kriva Vlada. Ne kažem, treba preduzeće osloboditi političkog pritiska, ali se moraju i radnici probuditi da rade nešto. Samo traže novac za plaće, a ne za ulaganja. Mnogi turisti dođu da se provozaju žičarom, a nema ko da je uključi. To je nedopustivo. Nisam pesimista, nadam se da ćemo do početka zime nešto uraditi - ističe Hrenovica.

Ski-karte u prodaji od 1. oktobra

Sezonske ski-karte u prodaji će biti od 1. oktobra, najavljuje v. d. direktora u ostavci Džavid Kurtešaj. Dodao je da se radi novi cjenovnik te da će oni kojima su propale karte za prošlu sezonu imati povoljnosti, ali na tome se još radi.  Z. K.

Radnici na Bjelašnici

Dio radnika ZOI '84, iako nisu dobili obećane plaće i još su u štrajku, jučer su ipak otišli na Bjelašnicu da bi provjerili mašine i šta je potrebno za opravku, koji dijelovi, maziva...

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.