BIH

Povodom smrti Sulejmana Tihića u Tuzli održana komemorativna sjednica

U Bosanskom kulturnom centru

A.Hadžić

26.9.2014

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla, večeras je, u povodu smrti predsjednika SDA Sulejmana Tihića,  održana komemorativna sjednica  kojoj su prisustvovali mnogobrojni članovi i simpatizeri SDA,  predstavnici drugih političkih partija, vjerskih  i kulturnih institucija Tuzle.

O životu i djelu Sulejmana Tihića, govorio je Salko Bukvarević predsjednik OO SDA Tuzla, dok su o radu i njegovom doprinosu posljeratnoj izgradnji države BiH govorili njegovi dugogodišnji bliski saradnici Bajazit Jašarević i Hazim Rančić.

-Kao član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić je pokazao da je spreman u ovoj zemlji obnašati najteže funkcije. Taj mandat je njemu i njegovoj porodici na čast za sva buduća vremena, ali na čast i Stranci demokratske akcije. I sada kad se sjećamo tog vremena zaželimo da naše Predsjedništvo u ovoj zemlji odlučuje na način kako su to u Tihićevo doba radili članovi Presdssjedništva BiH  - kazao je u vrlo emotivnom obraćanju Bajazit Jašarević.

Jašarević nije propustio da istakne da je Sulejman Tihić  bio od onih koji je, posebno, imao senzibilitet prema  povratku i povratnicima i koji nikad  nije propuštao  priliku da stane u odbranu prava povratnika u RS.

Hazim Rančić, u svom se obraćanju prisjetio  dugogodišnje saradnje sa Sulejmanom Tihićem, izražavajući nesebično poštovanje prema svemu što je učinio , kako za državu BiH, tako i za SDA. 

U povodu smrti  Sulejmana Tihića u Tuzli je otvorena knjiga žalosti .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.