BIH

Vlast je spriječila 40.000 Brčaka da ostvare pravo na glasanje

SKUP U DISTRIKTU Prof. dr. Mirsad Đonlagić, potpredsjednik SBB-a

Redakcija

26.9.2014

Savez za bolju budućnost večeras je u dvorani Doma kulture u Brčkom predstavio kandidate za oktobarske izbore, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.

- Udružena vlast SDA i SDP-a dovela je BiH na prvo mjesto u Evropi po siromaštvu, nezaposlenosti i sistemskoj korupciji. Zato našoj državi trebaju novi lideri, jer su mnoge inozemne vlade jasno rekle da više neće davati novac svojih građana korumpiranim entitetskim vladama. Brčko dijeli sudbinu BiH i stanje se mora promijeniti. Koliko se vlast ne brine o ljudima, pa čak ni o njihovom elementarnom ustavnom pravu da glasaju na slobodnim izborima, pokazuje upravo situacija u Distriktu. Čak 40.000 Brčaka neće imati ustavno pravo da izađe na izbore jer su aktuelne vladajuće elite donijele zakone kako da ih u tome obeshrabre i potpuno onemoguće - rekao je prof. dr. Mirsad Đonlagić, nosilac liste za Državni parlament u ovoj izbornoj jedinici.

Na skupu je govorio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Njegova poruka bila je da SDA i SDP, a naročito SDA, pokušavaju kampanju voditi na antizapadni način i, umjesto da se raspravlja o ekonomskim programima, izborna razmjena argumenata želi se svesti dominantno na vjerski teren.

- Mi se takve rasprave uopće ne bojimo, jer smo pokazali koliko u našim redovima ima vjernika, patriota, boraca i uspješnih ljudi. Ali, prioritet mora biti moćan ekonomski i razvojni plan spašavanja BiH od ekonomske kataklizme, relaksiranje odnosa unutar BiH i jačanje euroatlantskih integracija - poručio je Radončić, praćen aplauzima.

Na predizbornom skupu SBB-a govorili su i Ismet Dedeić, predsjednik OO SBB-a Brčko, Salim Bašić, kandidat iz Brčkog za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, te Zijad Mahmutović, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.