BIH

Šta je obećavao Bakir Izetbegović pred izbore 2010. godine

Otvoreno pismo građanina BiH

Redakcija

26.9.2014

Redakciji portala "Dnevnog avaza" otvorenim pismom i priloženim video snimkom obratio se  obespravljeni i razočarani bh. građanin koji, kako kaže, želi ukazati na sveprisutni nepotizam, mito i korupciju u SDA. Otvoreno pismo bez intervencija prenosimo u cjelosti:  

"Slušajući nekoliko predizbornih skupova SDA, nismo mogli da ne zapazimo da su Bakir Izetbegovic, kao i njegova SDA, 2010. godine obećavali poprilično identične stvari biračima.

Dobri odnosi sa međunarodnom zajednicom, ulazak u EU,  masovna zapošljavanja, veće penzije, poslove za mlade kako nebi napuštali državu, dobre odnose sa susjedima, otvaranja malih i srednjih preduzeća, poljoprivrednih zadruga, i 40 hiljada povratnika u RS. Naravno mnogo se govorilo o ratnim zaslugama i raznim ublehama koje nemaju nikakve veze sa životom građana.

S obzirom da je Bakir krenuo u istu kampanju u kojoj traži "jedinstvo" a zauzvrat vraća ni manje ni vise nego 100 hiljada radnih mjesta, bili smo prisiljeni da napravimo jedan kratki video u kojem razotkrivamo šta je sve Bakir obećavao 2010. godine?

Nakon što pogledamo video u kojem se daju velika obećanja, četiri godine kasnije, možemo svi zaključiti da je sve postalo još gore. Korupcija je veća, zapošljavanja nije bilo (osim njihovih porodica naravno), mala i srednja preduzeća se dnevno zatvaraju. Strane investicije nisu došle, a ti isti stranci danas direktno optužuju vlast SDP - SDA za nerad, korupciju i kriminal, te nebrigu za građane, napisao je razočarani bh. građanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.