BIH

SDP nagrađuje dijeljenje vijesti o rudarskoj nesreći!?

Skupljanje poena na tragediji

A. DŽ.

28.9.2014

SDP-ova stranica zabavnog karaktera „Pokrenise.ba“ članovima - aktivistima ove stranke nudi osvajanje bodova za izvršavanje dnevnih zadataka, poput dijeljenja banera pod nazivom „Dan žalosti - Raspotočje“ ili teksta pjesme „Ustani i stani mirno dok ulicom prolazi Rudar!“

Aktiviranje mladih SDP-ovaca svodi se, prema ovoj stranici, na „klik aktivizam“, pa se u komentarima na društvenim mrežama već mogu pročitati ozbiljne primjedbe da ne postoji recept „jedan like i nahranili ste gladno dijete“, te da „vas pisanje komentara na internetu ne čini prvoborcem za ljudska prava“.

„Pokrenise.ba“ nudi osvajanje bodova, a vrijedne aktiviste za to očekuju nagrade.

Zanimljivo je da je ova stranica izazvala polemike, jer je na njoj objavljen i spot "Pokreni se“ benda ”Disciplinska komisija”. Očigledno aludiranje samog naslova stranice na ovaj ranije objavljeni spot u SDP-u su demantirali, nazvavši to "slučajnim podudaranjem".

Ipak, popularni tuzlanski reper Frenkie, član „Disciplinske komisije“ i dio FM Jam tima, muzičkog pokreta iz Tuzle, na svom profilu je 11. septembra objavio status: "Korištenje pjesme, kao i imena pjesme kao slogan NIJE dozvoljeno od naše strane za političku promociju bilo koje stranke. Korištenje ovih poruka od strane političkih partija smatramo u najmanju ruku licemjernim, ali isto tako i krađom. FMJAM team".

Ranija SDP-ova Facebook reklama „o nereklamiranju na jumbo plakatima“ pokrenula je lavinu negativnih komentara, a tek ćemo vidjeti kakvu će nagradu donijeti poeni prikupljeni na dijeljenju vijesti o rudarskoj nesreći.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.