BIH

U višim predjelima BiH magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost

Saopštenje iz BIHAMK-a

Fena

28.9.2014

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. 

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na dionici regionalnog puta R-467 Olovo-Ribnica (u Podkamenskom) saobraćaju putnička vozila i autobusi, dok je za teretna vozila saobraćaj i dalje obustavljen. Na istoj dionici u mjestu Čuništa, zbog klizišta saobraćaj se odvija otežano.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajamo putne pravce: Odžak-Svilaj, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Čapljina-Ljubuški.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 Simin Han-Kalesija-zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 9 do 15 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.
M-6 Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se u vremenu od 7 do 17 sati odvija jednom trakom, naizmjenično.
M-14.1 Odžak-Svilaj (u blizini mjesta Novi Grad), izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-15 Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-16 Poriče-Kupres, u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila.
Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17 U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 7 do 17 sati, a nedjeljom od 7 do 13 sati.
M-18 Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik - zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone (Seljublje).
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja radova na polaganju završnog sloja asfalta, do 29. septembra do 5 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na dijelu Stupske petlje u smjeru Baščaršija -Ilidža. Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren kroz ulice Hifzi Bjelavca, Nikole Šopa i Joze Penave.
-Zbog izvođenja radova u vremenu od 9 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Provare (od raskrsnice sa ulicom Himzarina do raskrsnice sa ulicom Mehmeda Šakira Kurtčehajića).
-Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj u ulici Čobanija-poprečni krak od raskrsnice sa ulicom Skenderija do raskrsnice sa ulicom Hamdije kreševljakovića.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Drinska, Hadži Damjanova, Rustempašina, Ustanička, Čobanija, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Nikole Šopa, Hamdije Kreševljakovića, Doljanska i Ahatovićka.
-Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 6 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.
-Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 06 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda).

BRČKO DISTRIKT

-Zbog radova na izgradnji kružnog toka, do 10. oktobra otežan je saobraćaj na raskrsnici ulica Banjalučka-R. Dž. Čauševića-Ibrahimbegovića (raskrsnica "Bolnica"), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.