BIH

BN TV: Dodik rasputio Izborni štab, predsjednik SNSD-a sve demantuje

Rasulo u jeku izborne kampanje

Redakcija

28.9.2014

Milorad Dodik, predsjednički kandidat vladajuće koalicije SNSD-DNS-SP RS, danas je raspustio svoj Izborni štab, pošto je kulminiralo njegovo nezadovoljstvo lošim rezultatima koje je taj štab postigao tokom predizborne kampanje, prenosi BN TV.

Dodik se na takav korak, neubičajen u jeku predizborne kampanje, odlučio zbog toga što prema posljednjem istraživanju javnog mnijenja, koje je proveo sam SNSD, Dodikov protivikandidat Ognjen Tadić iz Saveza za promjene ima prednost od 4,3 procenta u odnosu na njega i to među onim biračima koji će sigurno izaći na izbore. U ukupnom uzorku Tadić ima prednost od 4,2 posto.

BN TV navodi da je istraživanje, također, pokazalo i da Tadić ima tendenciju rasta, a Dodik tendenciju pada.

Ovo je već drugi potres u Dodikovom Izbornom štabu, prenosi bijeljinska TV stanica navodeći da je prije petnaestak dana Dodik otpustio marketinški tim agencije "Watchout" iz Beograda, čiji je vlasnik Tomo Babović.

Razlaz sa Dodikovim Izbornim štabom, Babović je u marketinškim krugovima kratko prokomentarisao riječima: „Sa tim ljudima je nemoguće raditi“.

„Watchout“ je, visokoprofesionalna agencija, koja je 2014. godine vodila predizbornu kampanju Ivici Dačiću, a prethodno i Borisu Tadiću. Ova agencija radila je biloborde za Dodika i SNSD, ali je Dodik prekinuo saradnju prije nego što su bilbordi bili završeni, prenosi BN TV.

Istovremeno, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je SNSD sigurno veliki pobjednik na narednim izborima i da neće dopustiti "kretanja koja idu ka tome da izbori budu neregularni".

"SNSD je pobjednik i ide na izbore čistog obraza sa svim onim što je uradio, rekao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac.

Dodik je rekao da je dezinformacija da njegov Izborni štab ima problema.

"Danas i pored nekih dezinformacija, moram da kažem da smo održali sastanak svih predsjednika opštinskih odbora i izbornih štabova na kojem je procjenjivana dosadašnja kampanja i dogovoren rad u narednih 15 dana. Oni koji su lagali o tome da Izborni štab ima problema u Republici Srpskoj očigledno su znali za taj sastanak, pa su htjeli da naprave lažnu vijest, a to je njihov način rada", kaže Dodik.

On je poručio da će voditi fer kampanju bez ijednog incidenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.