BIH

Službena web stranica MUP TK-a neće biti u funkciji do daljnjeg

Nedovoljno zaštićena iz finansijskih razloga

Autor:M. Ahmedić

28.9.2014

Službenoj web stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona korisnici neće moći pristupiti do daljnjeg, zbog hakera koji su više puta vršili napad na ovu stranicu.

- Ugasili smo službenu web stranicu MUP TK-a, a glavni uzrok je tehničke prirode. Stranica nije bila dovoljno zaštićena iz finansijskih razloga i bila je pogodna za hakere i njihovo vršenje napada više puta na našu stranicu. Traže se mogućnosti za rješenje ovog problema, kako bi se u potpunosti zaštitila. Čim iznađemo rješenje za ovaj problem, stranica će biti ponovo stavljena u funkciju - istaknuo je Izudin Šarić, portparol MUP TK-a.

Naglasio je da korisnici neće moći do daljnjeg pristupiti web stranici MUP TK-a, te da informacije vezane za ovu ustanovu mogu, kako kaže, potražiti na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, službenoj web stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona od subote, 27. septembra, korisnicima nije omogućeno pristupiti. Prilikom pristupanja ovoj stranici, prikazan je znak upozorenja ,!, sa riječima na engleskom jeziku „Under Construction - come back soon.“

U subotu su korisnici bili uskraćeni informacijama, a iz Operativnog centra MUP TK-a nisu bili upoznati sa ovim problemom.

Hakeri su više puta vršili napad na stranicu MUP-a TK-a, a zadnji slučaj je zabilježen krajem augusta tekuće godine, gdje je umjesto teksta koji se odnosi na pretrese u Tuzli bio postavljen video sa pornografskim sadržajem.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.