BIH

Velika podrška građana vladama EU, SAD, Njemačke, Austrije...

SBB Predizborni skupovi na Ilidži i u Hadžićima

Redakcija

28.9.2014

Na platou ljetne pozornice na Ilidži večeras su predstavljeni kandidati SBB-a, saopćio je Press centar SBB-a.

Prije četiri godine SBB je u ovoj velikoj sarajevskoj općini bio četverostruki pobjednik. Za kantonalnu, federalnu i državnu listu, te bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kandidati ove stranke su tada dobili najviše glasova.

Snažna ekonomija

- Želimo da ove godine ostvarimo još bolji procentualni rezultat. Želimo da Sarajevo bude primjer prijestonice BiH. Da bude grad koji će imati snažnu ekonomiju, infrastrukturu, bolji prijevoz, jeftinije i bolje liječenje, a penzioneri bolji i dostojanstveniji život... Na Sarajevo moraju da se ugledaju drugi gradovi iz BiH i regiona, a ne da ovo bude grad kojim vladaju cuke, odnosno hajvani a ne sposobni ljudi, jedna je od osnovnih poruka sa skupa na Ilidži.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić dobio je gromoglasnu podršku od građana nakon što je kritizirao neodgovorne istupe pojedinih političara iz SDA i SDP-a koji insinuiraju da vlade EU, SAD, Njemačke, Austrije i drugih zemalja nisu dobronamjerne prema budućnosti i građanima BiH. Radončić je javno zahvalio na pomoći koju su te države davale svim građanima BiH tokom i nakon rata, i sve što su zapadni saveznici uradili za našu državu, i dobio ovacije u znak podrške tim zemljama.

SBB-ove liste su superiorne jer se na njima nalaze poznati političari kao što je Fehim Škaljić, tokijski i američki, ekonomski i pravni doktorantni kao što su Edita Đapo i Damir Arnaut, vrhunski umjetnici poput Mirvada Kurića ili Ane Babić, univerzitetska profesorica i kćerka rahmetli Nijaza Durakovića Jasna Duraković-Hadžiomerović.

Borci i „ljiljani“

Tu su i vrhunski sportisti Dževad Poturak i vrlo popularni Ismir Jusko Švabo, dva odlična načelnika u Goraždu i Starom Gradu, „zlatni ljiljani“ i borci. Veliki broj eksperata iz oblasti ekonomije, zdravstva, prava i svih segmenata života dokazuje da SBB ima tim koji od Sarajeva može napraviti istinsku prijestonicu za ponos svakog građanina BiH, poručeno je sa skupova SBB-a na Ilidži i u Hadžićima.

Direktorka dezerterka spriječila velikog patriotu da dođe na skup

Nosilac liste za Federalni parlament dr. Zlatko Kravić sinoć nije mogao da se pojavi na skupovima SBB-a u Hadžićima i na Ilidži. Oficijelni spiker je rekao da je Kravić opravdano odsutan jer radi kao hirurg u Državnoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“.

- Kravić nije opravdano odsutan. Naprotiv. Vrlo je neopravdano onemogućen da večeras bude s nama. Da je htjela direktorica Državne bolnice Seka Izetbegović, večeras bi bio sa nama ljekar heroj-hirurg koji je u opkoljenoj Dobrinji tokom opsade Sarajeva operirao hiljade ranjenika i spašavao stotine života. Takav patriota ovdje nije mogao biti jer je jedna dezerterka i lažna ratna humanitarka, koja je za vrijeme agresije bila u sigurnoj Turskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj, onemogućila našeg junaka da bude sa svojim narodom. Koliki je strah SDA od poraza pokazuje i ovaj žalosni detalj, rečeno je na skupu na Ilidži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.