BIH

SNSD-u i SDA-u načelnici u Laktašima i Srebreniku

CIK objavio nekompletne i preliminarne rezultate

Redakcija

28.9.2014

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila  je da su kandidati SNSD i SDA osvojili pozicije načelnika u općinama Laktaši i Srebrenik.

Kako je saopćeno iz CIK-a, na prijevremenim izborima za načelnika Laktaša, kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman dobio je 55,2 odsto glasova, dok je predstavnik Saveza za promjene Vukašin Vojinović, osvojio 42 odsto glasova.

Uz naglasak da se radi o neslužbenim, preliminarnim i nekomplentim rezultatima za obje općine, CIK je naveo da je u Srebreniku kandidat SDA Nihad Omerović dobio 49 odsto glasova, dok je njegov najbliži konkurent iz SDP-a, Mirza Kešetović osvojio 33, 8 odsto glasova.

U obje općine izlaznost je bila loša.

Dok je u Laktašima jedva 50 odsto birača izašlo i obavilo svoju građansku dužnost, u Srebreniku je, prema podacima CIK-a, izlaznost mnogo manja.

Od ukupno upisanih 37.711 birača, na glasalištima je izašlo tek njih 13.389.

Vujinović: SNSD se provukao

Kandidat Saveza za promjene, okupljenog oko SDS-a, Vukašin Vojinović čestitao je pobjedu kandidatu SNSD-a, ali i naglasio da se u mjestu gdje je nekada osnovana Dodikova stranka, ovog puta ona „provukla“.

- Razlika između mene i njihovog kandidata bila je svega 2.000 glasova. To znači da će na izborima za dvije sedmice ova vlast biti poražena u RS, ako su ovako prošli u Laktašima – izjavio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.