BIH

Mešković: Očekujemo da će Karadžić odgovarati za sva nedjela

Predsjednik Saveza logoraša u BiH

Fena

29.9.2014

Savez logoraša u BiH očekuje korektan način izricanja presude kada su u pitanju zločini koje je činio, radio, naredio i organizirao Radovan Karadžić - kazao je predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković, komentirajući iznošenja završnih riječi u prvostepenom postupku bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u Tribunalu u Haagu, koje je počelo danas.

Mešković je naglasio da je Tužilaštvo iznijelo dovoljno dokaza za sve zločine koji su desili u BiH i koji se stavljaju na teret Radovanu Karadžiću.

Savez logoraša u BiH prije svega, naglašava, podržava rad Haškog tribunala jer će na taj način istina o zločinima i stradanjima u BiH izaći navidjelo.

-Očekujemo da će Karadžić odgovarati za sva djela za koja je odgovoran. Očekujemo da će dobiti ono što traži Tužilaštvo Haškog tribunala, a to je doživotna kazna. Očekujemo da će mu biti izrečena. I to je ono što je u suštini i minimum što se može izreći Karadžiću - kaže Mešković.

Poručuje da "ono što je zaslužio neka dobije i on i politika koju je sve vrijeme predstavljao i način na koji su ti zločini vršeni u BiH".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.