BIH

U BiH saobraćaj bez dužih zastoja, u kotlinama i uz riječne tokove magla

Saopštenje iz BIHAMK-a

Fena

30.9.2014

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, ponegdje i ispod 100 metara. Skreće se pažnja i na odrone kamenja na kolovoz. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putevima. 

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajaju se dionice: Poriče-Kupres, Odžak-Svilaj, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Ljubuški-Čapljina.
 
Na graničnim prijelazima  zadržavanja su kratkotrajna.   

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 - Simin Han-Kalesija-zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Tuzla,  u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, od 9 do 15 sati dolazi do povremenih kraćih obistava saobraćaja. 
M-6 - Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-6.1 - Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14 - Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se od 7 do 17 sati odvija jednom trakom, naizmjenično.
M-14.1 - Odžak-Svilaj (u blizini mjesta Novi Grad), izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-15 - Prijedor-Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog ulegnuća kolovoza,  saobraća se naizmjenično-jednom trakom. 
M-16 - Poriče-Kupres, u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila.
Jajce- Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17 - U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 7 do 17 sati, a nedjeljom od 7 do 13 sati.
M-18 - Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik - zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone (Seljublje).
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
 
KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj. 
- Zbog izvođenja radova od 9 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Provare (od raskrsnice sa ulicom Himzarina do raskrsnice sa ulicom Mehmeda Šakira Kurtčehajića).
- Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj u ulici Čobanija-poprečni krak od raskrsnice sa ulicom Skenderija do raskrsnice sa ulicom Hamdije kreševljakovića.
- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama:  Zaima Šarca, Hadži Damjanova, Rustempašina, Ustanička, Čobanija, Ismeta Alajbegovića Šerbe, Nikole Šopa, Hamdije Kreševljakovića, Doljanska i Ahatovićka.

BRČKO DISTRIKT

- Zbog radova na izgradnji kružnog toka, do 10. oktobra otežan je saobraćaj na raskrsnici ulica Banjalučka-R. Dž. Čauševića-Ibrahimbegovića (raskrsnica "Bolnica"), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.