BIH

Šljivo: Nismo danas dopustili ulazak i nećemo ni ubuduće

Radnici “Zraka” zabranili ulazak predstavnicima “Superior Grupe”

E. Trako

30.9.2014

U krugu preduzeća “Zrak” u Sarajevu danas se odvijala prava drama jer su pripadnici Sudske policije morali osiguravati ulazak predstavnika “Superior Grupe” koja je kupac jednog objekta ovog preduzeća.

Međutim, oko 150 radnika firme “Zrak”, spriječilo je ulazak sudskog vještaka, zbog, kako su kazali za “Dnevni avaz”, bojazni da bi dolaskom novog kupca u prostorije njihovog preduzeća mogli ostati bez posla.

Bajro Šljivo, predsjednik sindikata “Zraka” kazao je da oni samo brane svoje, jer bi ulaskom “Superior Grupe” u njihove prostorije “Zrak” ostao bez ičeg.

- Nismo danas dopustili ulazak i nećemo ni u buduće. Smatramo da je farbarnica prodata neregularno, a istražni organi će vremenom utvrditi ko je izvršio tu prodaju i ko želi da uposlenici nekadašnjeg giganta završe na ulici – kazao je Šljivo.

zrak-bajro-sljivo-1-ff

Šljivo:Istražni organi će utvrditi ko je izvršio prodaju farbarnice i ko želi da uposlenici nekadašnjeg giganta završe na ulici

Inače, Općinski sud u Sarajevu donio je odluku kojom “Superior Grupa” postaje vlasnik dijela firme. Radnici su se žalili Kantonalnom sudu, međutim, odluke po žalbi još nema.

Damir Pašalić, predstavnik “Superior grupe” iz Sarajeva za “Avaz” je pojasnio da su oni kupili samo jedan poslovni objekat jer Uprava ove firme je prodavala objekte da bi mogla isplatiti novac radnicima koji su tužili preduzeće.

- Na licitaciji mi smo se javili kao kupac, nismo znali ni čiji je objekat. Dobili smo rješenje da smo kupili tu imovinu, čak je općinska komisija odredila porez izašla je na teren tako da smo i to završili. Mi smo mislili da ćemo biti dočekani kao ljudi koji spašavaju “Zrak,” međutim situacija se iskomplicirala tako da nam danas nije bilo dopušteno da uđemo u prostorije koje smo kupili – kazao je Pašalić.

Direktor “Zraka” Senad Imamović, nam je samo kratko kazao da ni njemu nije najjasnije šta se događa.

- Objekat preduzeća je neregularno prodat. To je sve što mogu reći, sad žurim na sastanak – rekao je Imamović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.