BIH

Radnici spriječili da se novi direktor nelegalno izabere!

Onemogućeno održavanje sjednice NO Veterinarske stanice

A. ŠETA

2.10.2014

Ispred Veterinarske stanice Sarajevo na Stupu jučer poslije podne odvijala se drama. Naime, radnici su spontanim okupljanjem onemogućili održavanje sjednice Nadzornog odbora, koja je, kako smatraju, nelegalno organizirana.

Poslao dopis

Radnici su izbacili članove Nadzornog odbora koji su se nelegalno sastali da bi izabrali novog direktora i jednog člana NO, iako je konkurs poništio ministar privrede KS Emir Hrenovica, koji je poslao i dopis.

Sjednica je održana u zgradi Veterinarske stanice na Stupu, a članovi NO su se zaključali dok su radnici kucali na vrata, pokušavajući prisustvovati sastanku.

Nije uplaćeno pet plaća

Uposlenici tvrde da im nije uplaćeno posljednjih pet plaća, dok ministar Hrenovica ističe da je za Veterinarsku stanicu prekjučer uplaćena tranša od 54.000 KM.

Kako smatraju radnici, članovi Odbora su na ovaj način pokušali nelegalnim putem ponovo izabrati Senada Aranautovića za  v.d. direktora, a sastanku su prisustvovale i dvije osobe koje nisu članovi NO.

Istječe mandat

Trenutni v. d. direktora Senad Arnautović, kojem mandat istječe za sedam dana, nije se želio obratiti radnicima.

Nakon što su članovi Nadzornog odbora napustili prostorije, radnici su se okupili ispred zgrade, poslije čega je, na poziv direktora Senada Arnautovića, došla policija na uviđaj, ali su zaključili da nije bilo remećenja javnog reda i mira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.