BIH

Specijalci SIPA-e podučavali djecu o saobraćaju

Projekat se implementira tokom 2014. godine

Redakcija

2.10.2014

Pripadnici Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, članovi Međunarodne asocijacije I.P.A, Sekcija BiH, učestvovali su u realizaciji projekta Asocijacije pod nazivom „Igrajmo se i učimo o saobraćaju“, saopćeno je iz SIPA-e.

Korisnici projekta su djeca školskog uzrasta na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, a cilj projekta je povećanje nivoa saobraćajne kulture kod djece, te dodatna izgradnja  međusobnog povjerenja građana i policije.

Projekat se implementira tokom 2014. godine, a tokom implementacije djeci se u školama, kroz druženjе i igru, drže predavanja o sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH i dijeli promotivni materijal u vidu slikovnica edukativnog karaktera. Aktivnosti u okviru ovog projekta su otpočete, a pripadnici SIPA-e, zajedno sa kolegama iz GP BiH BiH, FUP-a i MUP-a RS, posjetili su jučer OŠ „Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu, dok su u prethodnom periodu bili u posjeti Trećoj osnovnoj školi na Ilidži.

Navedene aktivnosti bit će nastavljene u narednom periodu, a doprinijet će, između ostalog, razvijanju povjerenja najmlađe populacije u policijske strukture zemlje, te povećanju svijesti o sabraćajnoj kulturi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.