BIH

Danas i narednih dana oblačno vrijeme s kišom

Federalni hidrometeorološki zavod BiH

(N. K.)

3.10.2014

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti oblačno vrijeme sa slabom kišom.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni, na jugu Hercegovine do 23 stepena.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14 stepeni, na jugu Hercegovine od 12 do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni, na jugu Hercegovine od 20 do 23 stepeni.

U nedjelju će također biti pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju kratkotrajni lokalni pljuskovi u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12 stepeni, na jugu Hercegovine od 12 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni, na jugu Hercegovine od 20 do 23 stepeni.

I u ponedjeljak nas čeka pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana očekuje se kiša u većem dijelu zemlje. Najmanje padavina u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11 stepeni, na jugu Hercegovine od 12 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepeni, javljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.