BIH

Istrajat ćemo na ukidanju "bijelog hljeba", a sredstva usmjeriti u privredu

Konferencija za novinare SBB – Fahrudin Radončić Goražde

Autor:Al. B.

3.10.2014

Ukidanje prava na profesionalizaciju i „bijelog hljeba“ bit će prvi korak poslanika Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić, koji dobiju povjerenje građana na predstojećim izborima i uđu u Skupštinu BPK Goražde. Sredstva ušteđena na ovaj način bit će usmjerena u razvoj privrede i borbu za svako radno mjesto, istaknuto je na konferenciji za novinare ove stranke. 

Reagirajući na optužbe SDP-a da je aktuelni načelnik Općine Goražde i nosilac liste SBB-a Muhamed Ramović opstruirao izgradnju trgovinskog centra kompanije „Bingo“ u Goraždu, istaknuto je kako je zbog ove višemilionske investicije i otvaranja 100 novih radnih mjesta Općinsko vijeće jednoglasno i u najkraćem mogućem roku izmijenilo regulacioni plan „Rasadnik“, gdje je izgradnja u toku. 

– Menadžment i vlasnik ove firme javno su iskazali zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Općinom Goražde, a rentu u iznosu od 710.000 KM investitor je uplatio na račun Općine, a ne SDP-a – poručeno je sa press konferencije.

S druge strane, Ramović i kandidati SBB – Fahrudin Radončić pitaju SDP-ovu Kantonalnu vladu zbog čega je dug Kantona tri puta veći nego u prošloj godini, te gdje je 17.4 miliona KM, koliko je, prema izvještaju CCI-a, BPK zadužen.

Pozitivnu priču sa općinskog, kandidati SBB-a za Skupštinu BPK Goražde, koje predvodi Muhamed Ramović, žele prenijeti i na kantonalni nivo, a kao jedan od prioriteta najavljuju borbu za uvažavanje i jedinstvo unutar Kantona, ravnopravan status BPK Goražde sa ostalim kantonima i ispravljanje nepravde prema Goraždu koju FBiH već godinama čini.

Kandidati SBB-a najavljuju podršku već izvjesnim projektima sanacije sekundarne vodovodne mreže, izgradnje mosta u Vitkovićima i rekonstrukcije puteva ka Ilovači i Beriču, za koje aktuelna vlast u BPK nije izdvojila niti jednu marku, iako je pred kamerama potpisala ugovor o učešću u ovom projektu. 

- Gospoda iz Kantona trebaju prestati biti kočnica Općini. Bilo bi korisnije da su u svom mandatu usvojili prostorni plan BPK Goražde, u kojem bi se konačno odredila lokacija za deponiju smeća, a ne da se krivica prebacuje stalno i samo na Općinu Goražde. Problem deponije su pokušavali, ali nisu uspjeli, riješiti i prethodni načelnici. I SDP je imao priliku. Umjesto da unaprijedimo svoj rad i budemo samokritični, pojedinci u strahu da će biti „izbrisani“ i „pometeni“, bez argumenata i neistinito, blate druge - poručeno je sa konferencije za novinare SBB – Fahrudin Radončić Goražde.

Kandidati sa liste SBB Fahrudin Radončić građanima su na kraju uputili bajramske čestitke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.