BIH

Radnici KJKP "Park" uklonili drvo koje je zaklanjalo predizborni bilbord SDA

Na raskrsnici vogošćanskih ulica Jošanička i Omladinska

Eset MURAČEVIĆ

3.10.2014

Radnici  KJKP „Park“- radne jedinice u Vogošći nakon 30. septebra ove godine kada su na raskrsnici vogošćanskih ulica Jošanička i Omladinska uklonili drvo koje je zaklanjalo predizborni bilbord Stranke demokratske akcije našli su se na udaru onih koji misle kako su oni „produžena ruka“ ove stranke te sve čine kako bi se dodvorioli njihovim liderima.

Ovih dana svojim šefovima debelo se pravdaju da nisu ništa činili na svoju ruku već da su, jednostavno, provodili rješenje općinske Službe za komunalne poslove, obnovu i razvoj i poslove mjesnih zajednica broj 07-26-3706/14,  a koje je lično potpisao Edin Smajić, načelnik ove općine i jedan od kadrova Stranke demokratske akcije.

ode-drvo-zbog-bilborda

Treba im čestitati, ekspresno su ga izvršili. Naime, Rješenje je doneseno 29. septembra ove godine, a oni su na „dotrajalom  i trulom“ drvetu već sutradan isprobali svoje sjekire i pile.

Nisu pri tom mislili na potrebne procedure. Naime, u tom Rješenju navedena je i pouka o pravnom lijeku u kojoj se, između ostalog,  kaže da se protiv njega može „izjaviti žalba Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u roku od 15 dana od dana prijema rješenja“.

Da li je zbog toga što su  i u ovom ministarstvu, u KJKP „Park“, Komunalnoj inspekciji općine Vogošća, kojima je rješenje dostavljeno  odgovorni kadrovi iz Stranke demokratske akcije pa se smatralo da žalbi neće biti, „dotrajalo i trulo“ drvo dobilo  po glavi. A šta ako se neko žali na Rješenje. Žalbeni rok je još uvijek u toku.

Istina, Edin Smajić, načelnik općine Vogošća bi u budućim reorganizacijama Jedinstvenog općinskog organa,  nekoga od revnosnih radnika „Parka“  koji su se istakli svojom ekspeditivnošću trebao uzeti u redove svoijih općinskih službi te tako unaprijediti njihov rad.

rjesenje-o-sjeci-drveta

Rješenje o sječi drveta

Naime, općinskim radnicima koji su mu u ime Komisije za davanje stručnog nalaza o sjeći i potkresivanju stabala na području općine Vogošća „poturila“  na potpis Rješenje o sjeći ovog drveta trebalo je šest dana da ga pripremie. Zahtjev od predstavnika firme „Klas“ koja je, navodno, tražila uklanjanje drveta, kako sami kažu,  zaprimili su 23. septembra ove godine.

Izgleda da je tromoj administraciji teže napisati jedno rješenje  nego li posjeći samo stablo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.