BIH

Hadžimehmedović: "Zabrinuti smo zbog mogućnosti izborne krađe!"

Delegacija OSCE-a u posjeti KO SBB TK

Fena

3.10.2014

Predstavnici Izborne Posmatračke Misije OSCE-a u BiH, dugoročni posmatrači, Marie Christelle Melly i Stefan May danas su posjetili Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost BiH Tuzlanskog kantona gdje su razgovarali s predsjednikom Fuadom Hadžimehmedovićem. 

Melly i May su predstavili aktivnosti posmatračke misije OSCE-a za opće izbore 2014. te pojasnili svoju ulogu u nadgledanju predizbornih i izbornih aktivnosti kao i procesa brojanja glasova. 

Predsjednik Kantonalnog odbora Hadžimehmedović je predstavljajući aktivnosti SBB-Fahrudin Radončić u predizbornoj kampanji i pripreme za dan izbora izrazio zabrinutost zbog opasnosti od izborne krađe. 

Delegaciju OSCE su zanimali načini pokrivenosti biračkih mjesta i općinskih izbornih komisija te pripremljenost članova SBB-a za sprečavanje eventualnih nepravilnosti. 

Također su pružili podršku svim aktivnostima na sprečavanju krađe na dan izbora, te pozvali da se sve nepravilnosti prijave i u Misiju OSCE-a zaduženu za ove izbore, saopćeno je iz KO SBB Tuzlanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.