BIH

Zadruga Ilidža i dalje čeka isplatu odštete

Dionica koridora 5C Vlakovo - Tarčin otvara se sutra

E. D. Š.

6.10.2014

Dionica koridora 5C Vlakovo - Tarčin kod Sarajeva sutra se svečano otvara, a JP "Autoceste FBiH" još nisu platile štetu učinjenu Zemljoradničkoj zadruzi Ilidža u Rakovici, čiji je veći dio imovine uništen izgradnjom ove dionice. Zaposlenici već četiri mjeseca nisu dobili plaće jer nemaju sredstva da ulože u rad i sanaciju.

- Kada se Ensad Karić, direktor "Autocesta FBiH", bude veselio u utorak na otvaranju dionice Vlakovo - Tarčin, neka se sjeti 49 gladnih usta. Mi već četiri mjeseca ne možemo da zaradimo plaće zbog šteta i naše porodice koje hranimo gladuju. Dokazali smo, a sud je to i potvrdio, da je zemlja koja nam je uništena zadružna, a ne državna. Zato moraju platiti svaki fening za ono što su uništili - priča nam Nusret Isaković, predsjednik Skupštine Zadruge.

Prema njegovim riječima, iz JP "Autoceste FBiH" su se do sada pozivali na to da je uništena državna zemlja i da za tu štetu ne moraju platiti.

- Uništeno nam je nekoliko objekata, 73 dunuma zemlje. I tu je još štete na zasađenim površinama. Dužni su nam platiti najmanje četiri miliona KM. Prošli smo pakao da dokažemo da je uništena imovina Zadruge - rekao je Isaković.   

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.