BIH

Otvoren studentski dom koji će nositi naziv po zločincu Radovanu Karadžiću

Svečanosti prisustvovali Milorad Dodik i Željka Cvijanović

M. Aš.

6.10.2014

Na Palama je danas svečano otvoren novoizgrađeni studentski dom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji će nositi naziv ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Objekat su svečano otvorili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer RS Željka Cvijanović, supruga prvog predsjednika RS Ljiljana Karadžić i predsjednik Unije studenata Predrag Govedarica.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je studentski dom, uprkos skepticima, završen. "Nije ovo priča ni Milorada Dodika, ni Željke Cvijanović, ni Vlade, ni institucija, ovo je narodna priča", istakao je Dodik.

On je podsjetio je da je od početka podržavao razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, jer je znao da je to jedan od stubova razvoja i opstanka Republike Srpske.

Osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Dodik je istakao da je to vizinarstvo prvog predsjednika RS-a Radovana Karadžića, koji je sa svojim saradnicima prije više od 20 godina inicirao osnivanje univerziteta.

"On je znao da bez univerziteta nema ni budućosti", rekao je Dodik i založio se da danas otvoreni studentski dom nosi ime prvog predsjednika Srpske - doktora Radovana Karadžića, prenijela je srna.

Kako javlja reporter "Dnevnog avaza" na licu mjesta, studenti s kojima smo razgovarali na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu rekli su nam da nisu upoznati sa informacijom da se Studentski centar na Palama zove po Radovanu Karadžiću.

Jedan od studenata nam je kratko kazao da je upoznat sa informacijom da je centar otvoren ali da je iz medija saznao da se zove po Radovanu Karadžiću.

Inače, iako je centar danas zvanično otvoren on je u ovom trenutku prazan, a zvanično nije postavljena nikakva ploča na kojoj piše kako se centar zove.

Postavljene su samo dvije zastave, zastave Republike Srpske i Univerziteta Istočnog Sarajeva. Jedan od prolaznika nam je kazo da je Centar bukvalno otvoren preko noći.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.